Houdt u ook zo van stoofvlees? Heerlijk bij de rode kool of gewoon met friet.
Hieronder een recept van stoofvlees met onze heerlijke Nuclear Bomb’s Quad. Ook lekker met de Wintereditie van de Nuclear Bomb’s Quad.

Wat heb je nodig:

1 kg stooflappen
2 middelgrote witte uien in grove stukken
3 tenen knoflook in plakjes gesneden
Zout
Peper
20 gram boter
2 laurierbladen
1 flesje Nuclear Bomb’s Quad van Brouwerij Broederliefde
1 duimgrootte geraspte verse gember
1/4 theelepel kaneel
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1/2 runderbouillonblokje
2 eetlepels balsamicoazijn en wat extra
4 plakken ontbijtkoek

Aan de slag.

Zorg dat het stoofvlees op kamertemperatuur is. Schil de uien, halveer en snijd in grove stukken en de teentjes knoflook in plakjes.
Snijd het stoofvlees in plakken van 1 cm dikte. Bestrooi het stoofvlees met zout en peper.

Doe de boter in een diepe braadpan op hoog vuur en schroei het vlees even snel dicht. Haal het vlees uit de pan. Zet het vuur naar middelhoog en voeg de uien en knoflook toe en bak, onder af en toe roeren, tot de uien zacht zijn.
Voeg de laurierbladen toe en de inhoud van het flesje Nuclear Bomb’s Quad. Roer om, breng aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes koken. Breng ondertussen ruim 250 ml water aan de kook. Schil en rasp de gember met een fijne rasp. Voeg het vlees weer toe, de kaneel, paprikapoeder en de geraspte gember toe. Roer om.

Verkruimel het 1/2 bouillonblokje boven de pan en doe de balsamicoazijn en 250 ml kokend water in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur op zijn zachtst. Laat circa 4 uur, of tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt, onder af en toe roeren zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.

Verwijder daarna de laurierbladen. Roer door en voeg de ontbijtkoek en nog een klein scheutje balsamicoazijn toe. Roer goed door. Proef. Voeg eventueel nog zout en balsamicoazijn naar smaak toe. Wordt het stoofvlees te dik? Voeg dan nog een klein scheutje water toe.